Halpakorkoinen laina – näin saat lainaa halvalla korolla
Tarvitsetko lainaa, mutta haluat varmistaa, että lainasta maksamasi korko on halvin mahdollinen? Sinun onneksesi nykyään luotonantajista ei ole pulaa. Suomessa toimii kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka pystyvät myöntämään lainaa halvalla korolla.
Luotonantajien välisten lainojen kustannuksissa on kuitenkin merkittäviä eroja, jonka takia parhaimman lainan löydät vain kilpailuttamalla lainat ja me näytämme miten. Katso alapuolelta olevista lainapalveluista mieleisin ja kilpailuta lainatarjoukset, saat vastauksen heti, jonka ansiosta voit löytää halpakorkoisen lainan jo tänään.
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Halpakorkoinen laina edellyttää lainojen vertailemista
Yleensä verkosta haettava halpakorkoiset lainat ovat vakuudettomia, eli niiden saamiseksi ei vaadita omaisuustakausta tai takaajia kuten siinä tapauksessa vaadittaisiin, jos hakisit samaa lainaa perinteiseltä pankilta.
Vakuudettomien lainojen tarjonta on ennenäkemättömän laaja, jonka ansiosta kuluttajilla todellakin on varaa mistä valita. Kuitenkin edullisten lainatarjousten löytäminen informaatioviidakosta ei välttämättä ole helppoa, siksi me näytämme sinulle mistä lainapalveluista yleensä edullisimmat lainat haetaan.
Lainojen vertaileminen lainanvälittäjän avulla auttaa sinua selvittämään kaikki ne luotonantajat, jotka voivat tehdä sinulle lainatarjouksen. Näiden lainatarjousten pyytäminen on sinulle täysin maksutonta ja saat hyväksyä tai hylätä parhaimman lainatarjouksen mielesi mukaan, sillä tarjoukset eivät sido.
Halpakorkoinen laina kuitenkin edellyttää, että sinulla on säännölliset tulot. Pyydä lainatarjoukset yläpuolella olevilta lainan kilpailuttajilta, jotka tuovat sinulle henkilökohtaiset lainadiilit suoraan eteesi. Saat itse valita halpakorkoisen lainan, jonka ehdot miellyttävät sinua.
Näin haet halpakorkoisen lainan netistä
Lainan hakeminen netistä on tätä päivää. Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen eteesi saapuukin jo liuta henkilökohtaisesti räätälöityjä lainatarjouksia, joista sinun tarvitsee vain valita mieleisin.
Aloita lainan hakeminen näin:
- Silmäile luotonantajalistaa sivun yläosassa ja valitse mieleisin.
- Kun olet siirtynyt lainoittajan sivulle, valitse lainasumma ja takaisinmaksuaika (pyri olemaan realistinen) eli ei liian suurta lainaa tai liian pitkää takaisinmaksuaikaa.
- Lähetä lainahakemus ja odota lainatarjouksia. Jos käytät lainanvälittäjää, saat tunnukset kirjautumista ja lainahakemusten tarkastelua varten sähköpostiisi. Usein saat tarjouksia jo heti, mutta viimeisimmätkin lainatarjoukset saapuvat eteesi viimeistään 24 tunnin kuluessa.
- Kun sopiva laina löytyy, voit allekirjoittaa sen netissä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tarkemmat ohjeet löydät luotonantajan sivuilta, jossa lainatarjoukset ovat näkyvissä.
Jos halpakorkoista lainaa ei löydy, sinun ei tarvitse hyväksyä yhtäkään lainatarjousta vaan voit kokeilla kuukauden päästä uudestaan, josko nyt sopiva laina löytyisi.
Mistä tiedän, että lainassa on halpa korko?
Yleensä, kun puhutaan lainojen koroista, tarkoitetaan lainojen todellista vuosikorkoa, joka huomioi kaikki lainaan liittyvät kulut. Eli todellinen vuosikorko ottaa huomioon lainan nimelliskoron lisäksi myös siihen liittyvät mahdolliset hallinnointipalkkiot, avausmaksut ja tilinhoitomaksut, jos kyseessä on esimerkiksi joustoluotto.
Aikaisemmin lainojen korot oli ilmoitettu varsin epäselvästi, jonka takia kuluttajien oli vaikea saada selvää lainan todellisista kustannuksista. Nykyään siihen on laadittu laki tai standardi, jonka mukaan kaikkien luotonantajien on ilmoitettava korot samalla tavalla.
Käyttäessäsi lainanvälittäjiä lainan hakemisen tukena saat lainojen kustannukset selkeästi eriteltynä, jolloin lainan kustannusten tai korkojen suhteen ei pitäisi tulla lainkaan epäselvyyksiä.
Yleensä, mitä pienempi laina on, sitä korkeampi sen korko on, ja vastaavasti suuremmissa lainoissa korko on luonnollisesti pienempi. Kokemuksiemme mukaan kaikkein halpakorkoisimmat lainat ovat yli 10 000 euron lainoja, joiden takaisinmaksuaika on 3 vuotta tai enemmän.
Mitkä asiat vaikuttavat lainatarjouksen hintaan?
Lainatarjouksien hintaan vaikuttaa haettu lainatuote. Yleisesti ottaen vakuudellinen laina on aina vakuudetonta lainaa edullisempi. Jos sinulla on tällä hetkellä asunto tai mahdollisuus käyttää lainan vakuutena jotain muuta, niin kannattaa keskustella oman pankin kanssa vakuuksien käytöstä. Todennäköisesti vakuuden käyttäminen auttaa sinua saamaan huomattavasti edullisemman lainan kuin se, että hakisit lainaa ilman vakuuksia.
Tässä skenaariossa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se, että pankista haetun vakuudellisen lainan käsittelyajat ovat paljon pidemmät ja usein lainapäätöksen saaminen voi kestää jopa useita viikkoja. Tämän sijaan vakuudettoman lainan voi saada jopa samana päivänä tai muutaman päivän viiveellä.
Lainatarjouksien hinta ja korkotaso määräytyy aina hakijakohtaisesti. Jokainen pankki ja rahoituslaitos suorittaa kaikille hakijoille luottoriski arvion. Saamiesi lainatarjouksien korkotasoon vaikuttaa mm. seuraavat asiat:
- Tulojesi ja menojesi välinen suhde
- Luottotietojesi tilanne
- Työsuhteesi
- Nykyiset lainat
Mikä halpakorkoinen laina sopii sinulle?
Jo ennen lainahakemuksen aloittamista, tiedät mihin tarkoitukseen lainaa tarvitset. Rakentamiseen, asuntoon, mökkiin, lainojen yhdistämiseen tai auton kunnostamiseen. Tämän perusteella sinun on hyvä pohtia, minkälainen lainatyyppi sopii parhaiten sinulle.
Lainat voidaan ominaisuuksiltaan jakaa karkeasti kolmeen luokkaan:
Pikavippi: pienlaina on tyypillisesti alle 2000 euron nopea luotto, jolla voidaan maksaa esimerkiksi rästiin jääneet laskut tai ruokaostokset. Näiden korko on tavallista korkeampi.
Joustoluotto: joustolaina on joustava tililuotto, joka antaa käyttöösi esimerkiksi 2000 euron luottorajan. Tämän luottorajan puitteissa voit nostaa rahaa käyttötilillesi koska tahansa. Näiden korko on myös tavallista suurempi, mutta pystyt itse pitkälti vaikuttamaan lainan kustannuksiin nostojen perusteella.
Kulutusluotto: kertalaina on kaikkein tyypillisin lainan muoto, jossa lainan hakijan tilille maksetaan koko lainasumma kerralla. Lainojen suuruudet ovat yleensä minimissään yli 10 000 euron luokkaa ja korot ovat edullisemmat kuin kahdessa aikaisemmassa lainatyypissä.
Yhdistelylaina: järjestelylainat ovat usein yli 20 000 euron lainoja, joiden tarkoitus on maksaa aikaisemmat lainat ja velat pois yhdellä kertaa. Yleensä yhdistelylainojen korot ovat kaikkein alhaisimmat, joita hakija voi saada.
Kilpailuttamalla lainat välittäjän kautta saat useita tarjouksia kymmeniltä pankeilta ja rahalaitoksilta. Tarjousten joukossa voi olla kaikkia näitä lainatyyppejä, joten valinta on sinun.
Toimi näin, kun halpakorkoinen laina on ajankohtainen
Järkevässä lainan hakemisessa tiivistyy kaksi asiaa – rauhallisuus ja tarkkaavaisuus. Valitse lainasumma ja takaisinmaksuaika realistisesti ja täytä lainahakemus niin tarkkaan kuin vain pystyt.
Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, älä tee hätiköityjä päätöksiä vaan odota rauhassa, että kaikki lainatarjoukset saapuvat eteesi tarkasteltavaksi. Voi olla, että et saa tarjouksia kaikilta palvelussa mukana olevilta luotonantajilta, koska niiden kriteerit vaihtelevat melkoisesti.
Kun kaikki lainatarjoukset ovat saapuneet, silmäile ja vertaile rauhassa lainojen hinnoissa olevia eroja. Sopivan lainan löydyttyä voit siirtyä ohjeiden mukaisesti luotonantajan sivuille allekirjoittamaan lainasopimuksen.
Vinkki: kaikkein halvimman koron saat lainoille, kun haet sitä yhteishakijan kanssa, joka voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso. Lainan hakeminen yhdessä alentaa lainaan liittyviä kustannuksia, sekä luotonantajan näkökulmasta parantaa luottokelpoisuuttasi merkittävästi. Monet kuluttajat ovat raportoineet lainojen korkojen jopa puolittuneen, kun hakemukseen otettiin mukaan yhteishakija.
Seuraamalla näitä ohjeita löytyy varmasti halpakorkoinen laina jokaiselle. Täytyy kuitenkin muistaa, että jokaisen hakijan kohdalla lainan korko on yksilöllinen, johon vaikuttavat monet tekijät kuten: ikä, tulot, työt, eläke ja niin edelleen.