Paras remonttilaina - vakuudeton vai vakuudellinen?
Remonttilaina on rakentamiseen ja remontoimiseen tarkoitettu laina, joka voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Tällä sivulla esittelemme vakuudettomia remonttilainoja, joita kuka tahansa voi hakea suoraan verkosta ja saada tilille jo saman päivän aikana.
Usein remontti tehdään ylijäävästä asuntolainasta, mutta monissa tapauksissa laina on kokonaisuudessaan mennyt tontin tai asunnon ostamiseen. Tässä oppaassa näytämme sinulle, mistä kannattaa hakea edullista lainaa remonttia varten. Kuten kaikki muutkin lainat niin myös remonttilaina kannattaa kilpailuttaa, jotta voit saada lainallesi mahdollisimman alhaisen korkotason.
Katso remonttilainatarjouksia
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Maksuaika
Lainasummat
Ikäraja
Mikä on remonttilaina ja miten se eroaa muista lainoista?
Remonttilaina voi periaatteessa olla, mikä tahansa kulutusluotto tai joustoluotto. Kuitenkin remontin tehneenä voidaan sanoa, että se mitä kunnostamisen yhteydessä kaivataan rahoitukselta on joustavuutta. Aikaisemmin kaikki vakuudettomat lainat olivat melko kalliita, jonka takia remonttilainaa piti anoa pankilta, sekin vakuudettoman tottakai.
Tuohon aikaan remonttilainan korko pankilta oli 8 prosentin luokkaa. Voidaankin sanoa, että tänä päivänä kilpailuttamalla remonttilainat voidaan päästä reilusti alle 8 prosentin korkoon ja vielä joustavalla maksuajalla.
Paras tapa rahoittaa remontti on säästöistä tai edullisesta asuntolainasta, jos siitä on enää mitään jäljellä. Jos asuntolaina ja säästöt on jo käytetty jää parhaaksi mahdollisuudeksi ottaa vakuudeton laina lainanvälityspalveluiden avulla.
Esimerkiksi Omalainan palvelussa on mukana myös perinteisiä pankkeja, joten saat haettua remonttilainaa yhdellä hakemuksella siten, että eteesi saapuu kymmenkunta sopivaa lainatarjousta joiden kustannuksia voit vertailla.
Vakuudeton vai vakuudellinen remonttilaina?
Suurin kysymys on aina vakuudellisten ja vakuudettomien lainojen välisessä erossa. Vakuudelliset lainat vaativat lainan vastineeksi tai ”pantiksi” pääomaa, joko aineellista tai rahallista sellaista. Vastaavasti vakuudettomat lainat eivät vaadi hakijaltaan mitään. Mutta, mitä eroa näissä kahdessa lainassa on, jos ne muuten ovat samanlaisia?
Otetaan esimerkki 10 000 euron rakennuslainalle, jonka avulla on tarkoitus rahoittaa kylpyhuoneremontti.
A. Vakuudellinen laina pankista: Sinun pitää asettaa lainaa vastaan jokin vakuus, esimerkiksi omistusasunto, jota olet remontoimassa. Voi silti olla, että lainaa ei myönnetä. Siinä tapauksessa, että laina myönnetään sen kulut tällä hetkellä olisivat todelliselta vuosikoroltaan 4,9 prosenttia.
B. Vakuudeton laina kilpailuttamalla: Vakuudetonta lainaa voi hakea suoraan netistä, miltä tahansa luotonantajalta, mutta suosittelemme käyttämään lainan kilpailutus palvelua apunasi. Löydät sopivia vaihtoehtoja yläpuolella olevasta taulukosta. Paras remonttilainatarjous löytyi 4,19 prosentin todellisella vuosikorolla, kun hakemuksessa oli mukana yhteishakija.
Eli nykyään vakuudellisten ja vakuudettomien lainojen välinen ero on varsin pieni. Tästä syystä monet lainanhakijat suosivat mielummin vakuudettomia lainoja, yksinkertaisesti koska se on helpompaa ja nopeamaa, sillä vastaus ja rahat annettaan heti hakemuksen jälkeen. Mutta, kuten mainitsimme aikaisemmin, asuntolainaan sidotuissa remonttilainoissa erot ovat vielä suurempia. Helsinginsanomat tekivät aiheesta selvityksen.
Remonttilaina asuntolainan yhteydessä
Remonttilainaa on mahdollista hakea asuntolainan yhteydessä tai lisäksi aikaisempaan lainaan. Toisinaan kuitenkin lainaehdot saattavat osoittautua ongelmaksi, mikäli laina on jo suuri. Pankista haetuissa remonttilainoissa on huomioitava se, että usein jo olemassa olevat vakuudet on sidottu jo remontin kohteena olevaan asuntoon.
Tässä kohtaa voi lainojen yhdistäminen auttaa siten, että kokeilet hakea yhdistelylainaa jäljellä oleville lainoille ja saada haettua sitä hieman suuremman erän, joka kattaisi remontista aiheutuvat kustannukset.
Siinä tapauksessa, että remontilla on oikeasti kiire ja tarvitset remonttilainan nopeasti käyttöösi, on parasta kääntyä verkosta saatavien kulutusluottojen puoleen. Lainoissa on kuitenkin edelleen merkittäviä eroja, etenkin siinä tapauksessa, jos lainan suuruus on yli 10 000 euroa. Me suosittelemme aina kilpailuttamaan lainat useammalla kuin yhdellä luotonantajalla, jotta oikeasti halvin remonttilaina löytyy.
Remonttilainan voi vähentää verotuksessa
Jokaisen remonttia tekevän on hyvä muistaa, että remonttilainasta on mahdollista tehdä verovähennyksiä. Nimittäin pankista otetun lainan korot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia, vain siinä tapauksessa, jos laina on otettu asunnon peruskorjausta varten.
Peruskorjauksen määritelmä: rakennus tai rakennuksen tila korjataan vastaavaksi, kuin se oli uutena. Tällaisia toimenpiteitä ovat huoneistojen jakamiset, seinien tiivistämiset, lattiarakenteiden uusimiset ja keittiöiden sekä kylpyhuoneiden saneeraukset.
Eli laina ei ole vähennyskelpoista, jos se käytetään muuhun kuin edellä mainittuun tai esimerkiksi kalusteiden ostamiseen, maalaukseen tai pintojen verhoiluun.
Vuonna 2021 vähennyskelpoinen osuus peruskorjauksen kattavista remonttilainan koroista oli 40%. Jos remonttilaina otettiin asuntolainan yhteydessä samaan voidaan asuntolainan koroista vähentää 75 prosenttia pääomatulojen verotuksessa. Tarkemmat tiedot ja ajankohtaiset prosentit löydät Vero.fi sivuilta.
Monesti remonttitarve iskee kuitenkin juuri ei toivottuun aikaan, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää vakuudeton laina. Näissä tapauksissa me autamme sinua löytämään parhaat luotonantajat, joilta remonttilainaa kannattaa hakea.
Remonttilaina - UKK
Kannattaako ottaa remonttilaina?
Remonttilaina voi olla hyvä vaihtoehto silloin jos säästöt tai nykyiset varat eivät riitä remontin rahoittamiseen. Remonttilainaa voi saada edullisesti kilpailutuksen avulla.
Paljonko voin saada remonttilainaa?
Vakuudetonta remonttilainaa on mahdollista saada 100 eurosta jopa 70 000 euroon asti. Remonttilainaa kannattaa hakea vain sen verran mitä remontti tulee arvioidusti kustantamaan. Tästä syystä ennen hakemista kannattaa laatia ainakin suuntaa antava budjetti.
Voiko asuntolainan käyttää remonttiin?
Asuntolaina on mahdollista käyttää omakotitalon peruskorjausremonttiin.
Mistä paras remonttilaina?
Joissain tapauksissa edullisimman remonttilainan voit saada omasta pankistasi. Vakuudellinen laina on joskus edullisempi vaihtoehto etenkin, jos kyse on suuremmasta summasta. Myös digipankkien kautta on mahdollista saada edullista remonttilainaa ilman vakuuksia. Kilpailuta remonttilaina maksuttomasti Omalainan avulla.